Blijverslening Tubbergen

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen is een wens van veel mensen. Om dat te bewerkstelligen moeten soms noodzakelijke woningaanpassingen worden verricht die kosten met zich meebrengen. De gemeente Tubbergen ondersteunt inwoners hierin met de Blijverslening. Met de Blijverslening wil de gemeente Tubbergen zelfstandig wonen stimuleren door woningen levensloopbestendig te maken. De lening is opengesteld voor alle inwoners van de gemeente Tubbergen en geldt voor alle woningen in de gemeente; zowel bestaand als nieuw en zowel koophuizen als huurwoningen.

Voorbeelden maatregelen

Bij levensloopbestendige maatregelen kunt u denken aan het volgende:

  • Verbreden van deuren
  • Verwijderen van drempels
  • Vervangen van de douchebak door een veiligere inloopdouche
  • Bad- en slaapkamer op begane grond realiseren

Ook grotere verbouwingen kunt u met de Blijverslening financieren, in de gemeente Tubbergen kan dat zelfs tot een bedrag van 50.000 euro (hypocethaire lening). Het leenbedrag mag alleen ingezet voor maatregelen die ervoor zorgen dat uw huis na de verbouwing levensloopbestendiger is. Maximaal 20% van het bedrag mag worden ingezet voor duurzame investeringen.

Meer informatie over de Blijverslening

Voor meer informatie over de Blijverslening kunt u contact opnemen met de gemeente Tubbergen: Tel. (0546) 628000 of 14 0546 of per mail: gemeente@tubbergen.nl

Bekijk voor meer algemene informatie over de Blijverslening ook de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).