Heeft u al een badkamer zonder hindernissen?

Ligbaden en douchebakken hebben al heel wat valpartijen veroorzaakt. Vaak in samenspel met een harde, gladde tegelvloer. Wat kunt u doen om uw badkamer veiliger en comfortabeler te maken?

Heeft u nog een ligbad waarin u moet douchen? Of een douchebak met een verhoging? Dan kunt u overwegen om het bad of de douchebak te vervangen voor een inloopdouche zonder hoge randen. Met een inloopdouche vermindert u direct het struikelgevaar en zo’n inloopdouche is nog mooi ook. Als u met uw badkamer aan de slag gaat, overweeg dan een  thermostaatkraan. Deze heeft temperatuurblokkering waarmee u de kans op verbranding verkleint door een te hete douche. U stelt de temperatuur van de kraan in op een vaste temperatuur, bijvoorbeeld 38 graden. Zo voorkomt u dat iemand zich kan verbranden wanneer de kraan wordt aangezet.

Antislipvloer zonder hakken en breken

Heeft u op dit moment nog geen behoefte aan het verbouwen van de badkamer, dan kunt u ook met een paar kleine aanpassingen uw badkamer veiliger en comfortabeler maken. De antislipvloer is dan bijvoorbeeld een slimme investering voor een natte ruimte als de badkamer. En tegenwoordig hoeft u hiervoor niet te hakken en breken. Met een speciale coating kunt u uw bestaande tegels laten behandelen, hierdoor heeft u snel en zonder veel gedoe een stroeve vloer.

Persoonlijk advies bij u thuis? 

Bent u inwoner van de gemeente Dinkelland of Tubbergen en benieuwd hoe u uw woning veiliger en comfortabeler kunt maken? Maak dan een afspraak met één van de Lang zult u wonen-adviseurs in uw gemeente. De adviseurs van Lang zult u wonen komen gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Samen met u inspecteren zij uw woning en geven u praktische tips en adviezen over de vele mogelijkheden. Voor uw badkamer, maar ook voor alle andere ruimten in huis. De Lang zult u wonen-adviseurs zijn ingesteld door de gemeenten Tubbergen en Dinkelland. Met de adviseurs wil de gemeente u helpen om zo lang en plezierig mogelijk in uw huidige woning te blijven wonen.

Maak een afspraak

Voor een afspraak met een Lang zult u wonen-adviseur, kunt u per mail contact opnemen (info@lzuwtd.nl) of bellen naar 085 0479 400.