Hoe veilig komt u thuis?

Ook rondom uw huis kunt u met soms kleine ingrepen de veiligheid en het comfort sterk verbeteren. Met goede buitenverlichting en een toegangspad zonder hindernissen bent u al een heel eind op weg.

Hoe zit het met het hoogteverschil van uw woning naar uw tuin? Moet u daarvoor een flinke stap maken? Hoogteverschillen van binnen naar buiten zijn nog in veel woningen aanwezig en verhogen de kans dat u struikelt. Ook dat ooit zo mooie grindpad kan heel vervelend worden als u met een rollator, rolstoel of kinderwagen de voordeur probeert te bereiken. Als het gaat om het veiliger en comfortabeler maken van de ruimte rondom uw huis is het goed om naar de toegankelijkheid te kijken en te zorgen dat u zo veilig en prettig mogelijk uw woning in en uit kunt. Daarvoor helpt ook een automatische buitenverlichting. Met een bewegingsmelder brandt het licht zodra u eraan komt, zodat u in het donker goed zicht hebt op eventuele obstakels.

Let op: is uw huisnummer goed zichtbaar? 

Ook belangrijk om in de gaten te houden: is uw huisnummer nog steeds goed zichtbaar? In de loop der jaren kunnen heggen en bomen het zicht op huisnummer belemmerd hebben. Mocht u of iemand in uw woning ooit spoedeisende hulp nodig hebben, dan is een zichtbaar huisnummer van levensbelang.

Persoonlijk advies bij u thuis? 

Bent u inwoner van de gemeente Dinkelland of Tubbergen en benieuwd hoe u uw woning veiliger en comfortabeler kunt maken? Maak dan een afspraak met één van de Lang zult u wonen-adviseurs in uw gemeente. De adviseurs van Lang zult u wonen komen gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Samen met u inspecteren zij uw woning en geven u praktische tips en adviezen over de vele mogelijkheden. Voor uw badkamer, maar ook voor alle andere ruimten in huis. De Lang zult u wonen-adviseurs zijn ingesteld door de gemeenten Tubbergen en Dinkelland. Met de adviseurs wil de gemeente u helpen om zo lang en plezierig mogelijk in uw huidige woning te blijven wonen.

Maak een afspraak

Voor een afspraak met een Lang zult u wonen-adviseur, kunt u per mail contact opnemen (info@lzuwtd.nl) of bellen naar 085 0479 400.