In de hal kan het vaak een stuk handiger

Een postopvangbakje direct onder de gleuf in de voordeur, zodat u niet meer hoeft te bukken. Of een elektronische deurspion die u in de woonkamer laat zien wie er aanbelt. In de hal kan het vaak een stuk handiger.

Als u denkt aan veiliger en comfortabeler wonen, dan denkt u in eerste instantie misschien niet aan uw hal. Tot u met een kinderwagen, een rollator of rolstoel binnenkomt in de hal. Als er hoge drempels zijn, komt u deze in de hal als eerste tegen. Zeker bij de voordeur van woningen zijn er nog altijd voordeurdrempels te vinden met een flink hoogteverschil. Is dat hoogteverschil meer dan 2 centimeter dan kunt u overwegen drempelhulpen te plaatsen. Ook kunt u de stoep laten ophogen. 

Maak werk van een gladde trap

In de hal bevindt zich ook vaak de trap, en de trap is samen met de badkamer de plek waar in woningen de meeste valpartijen voorkomen. Een tweede trapleuning is voor ieders veiligheid, jong en oud, verstandig. Dat geldt ook voor speciale antislip treden als u een gladde trap heeft. Heeft u een deurmat in de hal liggen bij binnenkomst? Voorkom uitglijders en zorg ervoor dat de mat een antislipmat is en als u het echt veilig wilt houden, zorg er dan voor dat de deurmat verzonken ligt, zodat deze niet kan verschuiven.

Persoonlijk advies bij u thuis? 

Bent u inwoner van de gemeente Dinkelland of Tubbergen en benieuwd hoe u uw woning veiliger en comfortabeler kunt maken? Maak dan een afspraak met één van de Lang zult u wonen-adviseurs in uw gemeente. De adviseurs van Lang zult u wonen komen gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Samen met u inspecteren zij uw woning en geven u praktische tips en adviezen over de vele mogelijkheden. Voor uw badkamer, maar ook voor alle andere ruimten in huis. De Lang zult u wonen-adviseurs zijn ingesteld door de gemeenten Tubbergen en Dinkelland. Met de adviseurs wil de gemeente u helpen om zo lang en plezierig mogelijk in uw huidige woning te blijven wonen.

Maak een afspraak

Voor een afspraak met een Lang zult u wonen-adviseur, kunt u per mail contact opnemen (info@lzuwtd.nl) of bellen naar 085 0479 400.