Een slaapkamer die u ’s nachts de weg wijst

Verlichting die automatisch aangaat zodra u uit bed stapt. Zo maakt u uw partner niet wakker en voorkomt u dat u struikelt.

Probeert u ook altijd zo geruisloos mogelijk het bed uit te sluipen, zodat u niemand wakker maakt? Liefst natuurlijk zonder het licht aan te doen? Heel begrijpelijk, maar niet zonder risico’s. Veel valpartijen gebeuren op die manier. U bent nog slaperig, het is donker en op de route naar het toilet komt u kleedjes tegen en misschien nog rondslingerende sloffen of kleding en voor u het weet komt u ten val. Met automatische verlichting in de slaapkamer die de vloer verlicht, wekt u uw partner niet, maar kunt u veilig en goed verlicht de weg naar het toilet of naar beneden vinden. 

Vergeet de rookmelder niet op de verdieping waar u slaapt

Als het gaat om veiligheid, is het ook aan te raden een rookmelder te plaatsen. Dit geldt eigenlijk voor iedere verdieping in huis, maar zeker op de plek waar u slaapt is het belangrijk dat de rookmelder goed hoorbaar is. Is het voor u of iemand in uw omgeving steeds moeilijker om de slaapkamer op de bovenverdieping te bereiken, dan kunt u overwegen een (trap)lift te laten plaatsen. U kunt als u de ruimte heeft de slaapkamer ook naar de begane grond verplaatsen.

Persoonlijk advies bij u thuis? 

Bent u inwoner van de gemeente Dinkelland of Tubbergen en benieuwd hoe u uw woning veiliger en comfortabeler kunt maken? Maak dan een afspraak met één van de Lang zult u wonen-adviseurs in uw gemeente. De adviseurs van Lang zult u wonen komen gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Samen met u inspecteren zij uw woning en geven u praktische tips en adviezen over de vele mogelijkheden. Voor uw badkamer, maar ook voor alle andere ruimten in huis. De Lang zult u wonen-adviseurs zijn ingesteld door de gemeenten Tubbergen en Dinkelland. Met de adviseurs wil de gemeente u helpen om zo lang en plezierig mogelijk in uw huidige woning te blijven wonen.

Maak een afspraak

Voor een afspraak met een Lang zult u wonen-adviseur, kunt u per mail contact opnemen (info@lzuwtd.nl) of bellen naar 085 0479 400.