Ruimer zitten op een zwevend toilet

Een ‘zwevend’ wandcloset kan precies op de juiste hoogte worden gemonteerd. Dat zit fijn en uw toilet doet ook nog eens verrassend veel ruimtelijker aan dan met een staande pot. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor ‘zweven’.

Heeft u al een zwevend toilet op de juiste hoogte in uw woning? Dan zijn er mogelijk andere tips waarmee u de toiletruimte nog veiliger en comfortabeler kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan automatische verlichting, zodat u ‘s nachts niet hoeft te zoeken naar het toilet. Dat klinkt logisch, maar het zou u verbazen hoeveel mensen ‘s nachts op de tast het toilet zoeken, met alle risico’s van dien.

Tip: laat radiatoren verhogen

Ook een slot op uw toilet dat in geval van nood van buiten geopend kan worden is belangrijk. Heeft u verwarming op het toilet? Kijk dan of de radiatoren hoger geplaatst kunnen worden, dat betekent minder kans op voet- en knieblessures. En als er rolstoelgebruikers in huis zijn, dan geeft het verhogen van radiatoren ook meer ruimte in het toilet. Wordt het moeilijker voor u of één van uw huisgenoten om op te komen van het toilet? Dan kunt u leuningen laten plaatsen. Deze leuningen hoeft u niet aan de muur te plaatsen, maar kunt u aan het toilet bevestigen. Wie de leuningen nodig heeft, klapt ze naar beneden.

Persoonlijk advies bij u thuis? 

Bent u inwoner van de gemeente Dinkelland of Tubbergen en benieuwd hoe u uw woning veiliger en comfortabeler kunt maken? Maak dan een afspraak met één van de Lang zult u wonen-adviseurs in uw gemeente. De adviseurs van Lang zult u wonen komen gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Samen met u inspecteren zij uw woning en geven u praktische tips en adviezen over de vele mogelijkheden. Voor uw badkamer, maar ook voor alle andere ruimten in huis. De Lang zult u wonen-adviseurs zijn ingesteld door de gemeenten Tubbergen en Dinkelland. Met de adviseurs wil de gemeente u helpen om zo lang en plezierig mogelijk in uw huidige woning te blijven wonen.

Maak een afspraak

Voor een afspraak met een Lang zult u wonen-adviseur, kunt u per mail contact opnemen (info@lzuwtd.nl) of bellen naar 085 0479 400.